HUISREGELS KINDEROPVANG BOCAWIETJE

De huisregels zijn altijd van toepassing en gelden in alle situaties, evenals de ‘overeenkomst van opdracht’, welke door de ouders/verzorgers en gastouder getekend is. Alle ouders/verzorgers dienen van deze huisregels op de hoogte te zijn. Bij wijzigingen in de huisregels worden de ouders/verzorgers hierover via mail, telefonisch of persoonlijk op de hoogte gesteld.

 

Opvang

De ouders/verzorgers hebben een contract voor specifieke dagen en tijden voor de opvang van hun kind bij Kinderopvang BoCaWietje. De in het contract vastgelegde uren worden altijd berekend, ongeacht of het kind wel of niet aanwezig is (of eerder opgehaald wordt).

Voorbeeld: Volgens uw contract heeft uw kind twee dagen in de week opvang van 8.30 tot 17.00 uur.

 • Als u het kind eerder brengt (bijvoorbeeld om 8.00 uur in plaats van 8.30), dan wordt er die dag gerekend vanaf 8.00 uur.
 • Als u het kind eerder komt ophalen (bijvoorbeeld om 15.00 uur in plaats van 17.00), dan wordt er die dag gerekend tot 17.00.
 • Wanneer het kind een dag niet komt (bijvoorbeeld door ziekte of een vrije dag van de ouders of vakantie van de ouders), worden deze uren wel doorberekend.

 

Halen en brengen van de kinderen

Op het moment dat de ouders verhinderd zijn om het kind op de afgesproken tijd op te halen, dienen zij zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de gastouder, bij voorkeur telefonisch. In de meeste gevallen is dit geen probleem. Indien uw kind door iemand anders gehaald wordt, dient u dit vooraf af te spreken met de gastouder. Indien de persoon niet bekend is bij de gastouder, dient deze een legitimatie mee te nemen (recente foto mag ook).

 

Ziekte

Indien het kind ziek wordt tijdens de opvang uren, dan wordt er contact opgenomen met de ouders/verzorgers. Een kind dat ziek is, zich niet lekker voelt, niet mee kan doen met het ritme van de groep, overgeeft, ernstige diarree heeft of bij hoge koorts (wanneer lichaamstemperatuur oploopt tussen de 37.5 en 38 graden), geldt dat het kind zo snel mogelijk opgehaald dient te worden. Indien het kind voorafgaande aan de opvang dag al ziek is, dan graag telefonisch contact opnemen met de gastouder om te overleggen wat de mogelijkheden zijn. De uren dat kinderen afwezig zijn door ziekte worden wel doorberekend.

 

Medicijnen

Het toedienen van medicijnen wordt bij voorkeur door de ouders/verzorgers gedaan. Wanneer het medicijn meerdere keren per dag gegeven moet worden zal dit door de gastouder gedaan worden. In dat geval wordt de ouders gevraagd om een formulier in te vullen dat toestemming geeft om het kind de medicijnen toe te dienen. In verband met eventuele allergische reacties dient de eerste keer van het toedienen van het medicijn ten alle tijden thuis, door de ouders te geschieden.

De ouders blijven hoofdverantwoordelijk!

 

Vakantie en vrije dagen

Indien de ouders op vakantie gaan, worden deze uren wel doorberekend. Op het moment dat Marloes Leygraaf afwezig of met vakantie is, worden de uren niet doorgerekend.

 

Officiële feestdagen

Op officiele feestdagen zal er geen opvang zijn en is Kinderopvang BoCaWietje gesloten. De uren op deze dagen worden wel doorberekend.

Officiële feestdagen zijn:

 • Kerstmis (eerste- en tweede kerstdag)
 • Nieuwjaarsdag
 • Goede vrijdag
 • Pasen (eerste- en tweede paasdag)
 • Koningsdag
 • Bevrijdingsdag
 • Hemelvaartsdag
 • Pinksteren (eerste- en tweede pinksterdag)

 

Het aanvragen van extra dagen of het ruilen van dagen

Het ruilen of wisselen van opvang dagen is niet mogelijk. In geval van een begrafenis is bruiloft is dit in overleg met Marloes Leygraaf vaak wel mogelijk.

 

Hygiëne en veiligheid

In verband met hygiëne dienen de kinderen bij binnenkomst de schoenen uit te trekken. Op deze manier blijft de vloer waar de kinderen spelen en kruipen schoon en hygiënisch. Voor ouders staan bij binnenkomst slofhoezen voor over de schoenen klaar, deze kunnen gemakkelijk over de schoenen aangetrokken worden. Aan het einde van de dag kunnen de kinderen bij het verlaten van de woning de schoenen weer aantrekken op de mat, echter niet op de trap in verband met hygiëne.

De GGD en de gastouderbureaus controleren regelmatig op veiligheid en hygiëne.

 

Betalingsverplichting

Indien u uw betalingsverlichting niet nakomt, zal de opvang per direct gestopt worden tot aan alle betalingsverplichtingen zijn voldaan.

 

Opzeggen

Het opzeggen van het contract kan op ieder moment, dit kunt u telefonisch of persoonlijk bespreken met de gastouder. Bij opzeggen geldt altijd een opzegtermijn van één maand.

 

Wat u zelf mee dient te brengen

 • (goed passende) reserve kleding
 • 5 of meer luiers
 • luierdoekjes
 • speen/ knuffel (blijven aanwezig in de kinderopvang)
 • eten
 • fruit
 • zonnebrand
Wat heeft Boris het heerlijk gehad met Marloes!

Ontzettend fijn om zo je kindje weg te brengen. Bij Marloes is er een hele warme huiselijke sfeer en er is voor alle kinderen veel aandacht.

Ze slapen apart wat wij ook erg fijn vonden zodat ze niet wakker worden van elkaar. De kinderen vinden het heerlijk om bij haar op schoot te zitten en ze leest vaak boekjes voor en zingt met ze.

Marloes is gek op de kinderen en Boris op haar! We zullen haar missen!
Fleur van Ginneken & Dereck Oerlemans (ouders van Boris)
2015-2016

VOLG ONS OP SOCIAL

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en interessante weetjes over opvoeding van kinderen van 0 – 4 jaar? Volg ons dan op Facebook!

© 2018 Bocawietje | Webdesign Xowox Digital

© 2018 Bocawietje 
Webdesign Xowox Digital